Dags för nya badleksaker05.28.16

rescue

Badleksaker är en av de mest efterfrågade produktkategorierna hos Ekokul. Och vi har en hel uppsjö. Från de klassiska badankorna av naturgummi som vi har en mängd varianter av till vattensäkra badleksaker av trä som är omåttligt populära.

Men de som tagit priset för mest poppis badleksaker genom åren är fina amerikanska Greentoys. Med sina innovativa leksaker av återvunnen plast från mjölkkartonger har de steg för steg erövrat världen på ett mer miljösmart sätt.

Förutom att Greentoys leksaker är miljösmarta, genomtestade och giftfria har de också en genomtänkt design. Det är förmodligen därför just deras badleksaker har blivit så upskattade. Båtar, sjöflygplan, vattenkannor i form av båtar och ubåtar och mycket mer.

Nu är den senaste badleksaken från Greentoys här – en räddningsbåt med tillhörande helikopter som kan landa på däcket. Smart, snyggt och otroligt roligt både i badkaret, plaskdammen och på stranden.

Posted in återvinning, badleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Dags för nya badleksaker

Miljövänliga leksaker från Greentoys12.16.15

Greentoys leksaker

En av våra storsäljare genom åren är de fina miljösmarta leksakerna från Green toys. Historien bakom är enkel – ett gäng entreprenörer som insåg att det går att skapa leksaker på ett mer miljövänligt sätt men samtidigt lägga sig vinn om design och lekfullhet.

Green toys leksaker är gjorda av återvunnen plast från så kallade milk jugs, dunkar som man köper mjölk i i USA. Plasten kontrolleras förstås noggrant så att den är helt giftfri. Men framförallt är det en stor miljövinst att producera nytt istället för att slänga dunkarna på sopberget.

Själva har vi älskat Green toys leksaker från första stund, där en av de första favoriterna var den coola återvinningsbilen. Vilken blir din favorit?

Posted in återvinning, julklappar, Plastleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Miljövänliga leksaker från Greentoys

Vad man kan göra av gamla mjölkförpackningar04.15.13

Pipmugg av återvunnen plast från Re-play

Nytt bland alla våra barnartiklar är fina matserviser, pipmuggar och bestick från Re-play. Härligt färgglada, praktiska, tåliga och säkra. Och så miljövänliga förstås! Tillverkade av återvunna mjölkförpackningar, som annars hade bidragit till sopberget. Du hittar alla våra babyartiklar här.

Posted in återvinning, Babyartiklarwith Kommentarer inaktiverade för Vad man kan göra av gamla mjölkförpackningar

Älsklingsklossar10.17.11

Bau-bau-blocks, klossar av återvunnet material

Vi får hela tiden en strid ström av leveranser av leksaker. Många trevliga leverantörer blir det som vi har kontakt med. Nyss fylldes lagret på med våra härliga Bau-Bau Blocks, en av våra egna favoriter. Så fort det är dags för bad åker dom fram, lika rolika att leka med varje gång.

Vår leverantör berättade just den här gången att han fått reda på att Bau-bau har en alldeles särskild betydelse – på japanska. Det betyder “lilla älskling” och används främst som omnämning om barn.

Det kändes ganska klockrent även för klossarna, det är ju våra älsklingsklossar!

Posted in Klossarwith Kommentarer inaktiverade för Älsklingsklossar

Bara bra barnböcker09.28.11

Barnböcker hos Ekokul

På mångas begäran har vi nu utökat Ekokuls sortiment med barnböcker. En självklarhet eftersom böcker är en av de bästa
vägarna till lekfullt lärande.

Böckerna är noggrannt utvalda av oss själva och handlar om vår jord, naturen, miljö- och återvinningsfrågor. Det är böcker som passar både mindre ochstörre barn, och som är en bra utgångspunkt för familjediskussioner om viktiga ämnen.

Välj bland ett 20-tal olika böcker. Många goda lässtunder önskar vi!

Posted in Barnböckerwith Kommentarer inaktiverade för Bara bra barnböcker

Nya miljösmarta plastleksaker08.01.11

Leksaker av återvunnen plast - jeep och dinosaurier

Ekokuls sköna plastleksaker har fått sällskap av fler coola gröna vänner. Leksaker för både små och lite större
barn. Precis som våra andra plastleksaker är de gjorda av återvunnet material och genomtestade på alla sätt för att garantera att de är helt fria från skadliga ämnen.

Det här är i allra högsta grad innovativa och hållbara ekoleksaker. Tillverkade av ett material som består av återvunnen plast och träfibrer.

Vilken blir din favorit? Sjöflygplanet, jeepen med dinos, grävskopan eller äventyrsbåten?

Posted in Plastleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Nya miljösmarta plastleksaker

BAU-BAU – coolaste klossarna02.28.11

Bau-bau-blocks, klossar för barn

Här kommer en nyhet som säkerligen bör glädja alla gnaget-fans. Vi har fått in en “special edition” av BAU-BAU BLOCKS. Och dom är gula och svarta. Lika härliga att leka med som vanligt, svenskdesignade och tillverkade av spillmaterial.

Du hittar dom bland klossar och andra leksaker i vår webbutik.

Posted in återvinning, Klossarwith Kommentarer inaktiverade för BAU-BAU – coolaste klossarna

KLossar med klös09.01.10

Klossar av återvunnen plast

Våra kunder har ofta efterfrågat ekologiskt lego. Här är det mer miljövänliga svaret. Rejäla bitar för de mindre barnen, som påminner om stora legoklossar. Våra nya klossar är gjorda av återvunnen plast. De har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
Paketet innehåller 18 klossar som passar från 2 år och uppåt.

Du som hängt med oss sen tidigare vet att detta är bara en av våra härliga och snyggt designade leksaker av återvunnen plast.

Posted in Klossar, Plastleksakerwith Kommentarer inaktiverade för KLossar med klös

Bildäck i ny tappning08.09.10

Pennskrin av återvunna bildäck

Gungat i bildäck har vi väl alla? Men visste du att man kan göra andra fiffiga saker av bildäck? Som till exempel vårt finfina pennskrin av återvunna bildäck. Perfekt för både stota och små, ettagluttare som kontorsslavar Du hittar det bland alla ekologiska leksaker i Ekokuls webbutik.

Posted in återvinning, Skolstartwith Kommentarer inaktiverade för Bildäck i ny tappning

En ekoreko skolstart!08.03.10

Barnryggsäck av återvunnet material

Tillbaka till skolan eller dagis? Eller är det kanske allra första spännande skoldagen? Hos Ekokul hittar du prylarna som borgar för en GOD start.  Ryggsäckar, pennskrin och ekologiska pennor ger en miljösmart utrustning.

Vill du smygträna alfabet och räkning på hemmaplan har vi jättefina & rättvist producerade pussel som gör att lärandet går som en dans. Träleksaker när de är som bäst!

Geografi går lekande lätt med Hugg-a-planet, den kramvänliga jordgloben.

Och för den blivande fysikern har vi en uppsjö spännande experimentkit.

En spännande skolstart önskar vi alla!

Posted in återvinning, fair trade, Ryggsäckarwith Kommentarer inaktiverade för En ekoreko skolstart!

  • You Avatar