Sopberget – ett skräpigt spel12.04.11

Sopberget ett sällsskapsspel

Nu har vi fått in ett splitter nytt sällskapsspel skapat av Gro, som också gör våra fina miljöutbildande pussel. “Sopberget – ett fasligt skräpigt äventyr” är namnet.

Det här är sopsortering på ett både spännande och roligt sätt i ett spel fyllt av värme,  humor, tur och strategi. Ni startar äventyret genom att välja karaktärer och ge er ut i staden för att sortera sopor. Men se upp – med spelets 76 illustrerade händelsekort kan allt ske. Genom att sortera de 72 unika soporna i hela 12 kategorier kan ni tillsammans lära er om avfall och sopsortering på ett helt
nytt och roligt sätt.

Posted in Spelwith Kommentarer inaktiverade för Sopberget – ett skräpigt spel

Veva dig till vinst11.21.11

Bilbana, handdriven

Senaste tillskottet bland Ekokuls leksaker är en rolig och smart bilbana. Visst har vi sett liknande förut, men den här är helt annorlunda. Det är nämligen inte bara att trycka på en knapp på fjärrkontrollen och bilen åker iväg. Nej här måste man själv veva upp farten. Det är helt enkelt en handdriven bilbana. Komplett med coola leksaksbilar och ban-delar som du bygger ihop själv.

Posted in Leksaksbilarwith Kommentarer inaktiverade för Veva dig till vinst

Ladda upp med rabatterat julpyssel11.13.11

Julpyssla med Happy Mais

Passa på att ladda upp inför vinterns och julens pysselstunder. Till och med den 19 november ger vi 10% rabatt på all Happy Mais. Ange koden JULPYSSEL i kassan så dras rabatten automatiskt.

Happy Mais är ett helt naturligt pysselmaterial baserat på majsstärkelse. Det är färgglada byggklossar som du kan forma, skära och sätta ihop till vilket konstverk du vill. Bara med hjälp av lite vatten. Du fuktar helt enkelt bitarna lätt mot en våt svamp och de klistrar ihop lätt som en plätt.

Välj mellan massor av olika boxar med tillbehör som gör att du kan skapa vad du vill.

Posted in Happy Mais, Pysselwith Kommentarer inaktiverade för Ladda upp med rabatterat julpyssel

Nya gröna träleksaker11.09.11

En ny grön träleksak hos Ekokul

Nu har vi laddat upp ännu mer inför julklappshandeln. Ett tjog nya gröna träleksaker trängs bland alla gamla favoriter på lagret.

Leksakerna kommer från ett företag som satsar 100 % på att vara gröna så gröna som möjligt. De tillämpar kontrollerad och certifierad produktion med hänsyn till både miljön och de anställda. Alternativa energikällor, minimalt råvaruspill och systematisk återvinning är andra viktiga ingredienser.

Träleksakerna är tillverkade av trä som är godkänt av den oberoende organisationen FSC, främst gummiträ och bambu. Företaget odlar även egen ekocertifierad skog.

Välj bland dragdjur, musikinstrument, tåg, bilar, pussel, verktygslådor och Noaks ark. Du hittar alla våra nyheter här.

Posted in Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Nya gröna träleksaker

Klassiska babyleksaker i ekotappning11.07.11

Nyckelring, babyskallra, en av Ekokuls babyleksaker

Babyleksak i form av ringar som bildar en kedja

De här klassiska babyleksakerna väcker säkert minnen hos många av oss. För vem har inte lekt med både ringar som formar kedjor, eller rasslat med en färgglad “nyckelknippa”?

Men det finns en stor skillnad: Det här är fullkomligt säkra barnleksaker. De är gjorda av bioplast från majsstrkelse, och innehåller ingen BPA, inga Ftalater, ingen PVC, inget bly. Majs är dessutom en förnybar och hållbar resurs.

Med ringsetet stimuleras barnets nyfikenhet och det tränar sig att greppa och utforska. Man kan också fästa leksaker eller kramdjur i länkarna, som de sedan kan sträcka sig efter och klämma på. Perfekt att hänga på barnvagnen, över sängen eller skötbordet. Och dessutom tuggvänliga till tusen.

Nyckelringen är lika rolig den. En vit låsring håller nycklarna på plats. Tre nycklar i tre färger och tre olika former, allt gjort av majs. Skönt att tugga på när tänderna börja växa samtidigt som det är underhållande att rassla med de färgglada nycklarna för att höra ljudet och utforska de olika formerna.

Posted in Babyleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Klassiska babyleksaker i ekotappning

Massor av miljövänliga gosedjur03.24.11

Ekologiskt gosedjur i form av en anka

Just nu har vi en mindre invasion av nya gosvänliga och ekologiska kramdjur. I djurparken hittar du nya vänner som glada ankan, mjukaste elefanten, den lilla polarbjörnen och en härlig prasselnalle.

Alla är lika miljövänliga och giftfria som våra gamla vänner. Ekologiska material och genomtänkt, skön design. Spana in alla våra
kramdjur här
.

Posted in Gosedjurwith Kommentarer inaktiverade för Massor av miljövänliga gosedjur

Planetvänliga leksaker med ljus och ljud03.10.11

Ficklampa för barn i form av pingvin

Leksaker som rör sig, blinkar och låter, men utan batterier som måste bytas. Det hittar du nu hos Ekokul. Vad är tricket? Jo, ren
handkraft. Med hjälp av smarta vev- och pumpkontruktioner laddar du upp våra nya planetvänliga leksaker.

Pumpa igång din egen ficklampa, som dessutom ser ut som en glad pingvin. Eller veva igång en cool rymdraket, mikrofon, robot eller radio. Klimatsmart, lärorikt och kul!

Alla nya leksaker hittar du i vår webbutik förstås. Leksakerna levereras dessutom i miljövänliga & snygga
förpackningar.

Posted in Plastleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Planetvänliga leksaker med ljus och ljud

BAU-BAU – coolaste klossarna02.28.11

Bau-bau-blocks, klossar för barn

Här kommer en nyhet som säkerligen bör glädja alla gnaget-fans. Vi har fått in en “special edition” av BAU-BAU BLOCKS. Och dom är gula och svarta. Lika härliga att leka med som vanligt, svenskdesignade och tillverkade av spillmaterial.

Du hittar dom bland klossar och andra leksaker i vår webbutik.

Posted in återvinning, Klossarwith Kommentarer inaktiverade för BAU-BAU – coolaste klossarna

Den som spar han har02.03.11

Sparbössa, en träleksak från Ekokul

Vad gör du när räntan stiger? Har du besparingar i madrassen, kakburken eller på banken? Vi har ett hett tips: Skaffa en egen skattkista.

Ekokuls sparbössa är lagom stor som första spargris. Tillverkad av gummiträ och rättvist producerad på Sri Lanka. Levereras dock utan guldmynt och juveler. Du hittar den bland alla våra träleksaker.

Posted in Sparbössa, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Den som spar han har

Nytt miljösmart pyssel01.20.11

Ecoclip, miljövänligt pyssel för barn

Vi startar det nya året med lite miljösmarta nyheter. Tillverkade i Tunisien, av ett kvinnokollektiv som jobbar för kvinnors frihet i
landet.

Med Eco clip mini kan du bygga dina egna smarta konstruktioner, både kreativa och praktiska.

Eco Clip bygga hus är ett kit för att bygga ett helt dekorerat hus med tegel, fönster, dörrar, murgröna och hela kitet.

Med hjälp av träpinnar, träknoppar med spår i och plattor av återvunnen papp kan du bygga dina egna lekfulla konstruktioner eller
bruksföremål. Kardborreband hjälper till att hålla ihop konstruktionerna. Inget klister behövs alltså! Du hittar Eco clip bland Ekokuls miljösmarta pyssel.

Posted in Pysselwith Kommentarer inaktiverade för Nytt miljösmart pyssel

  • You Avatar