Vi gillar Earth friendly baby skarpt02.08.14

Badskum från Earth friendly baby

För 20 år sedan tröttnade en trebarnsfar i USA på att han inte kunde hitta bra produkter till sina barn. Han letade efter hygienprodukter som schampo och tvål som skulle vara milda och skonsamma mot barnens hud och samtidigt naturliga, ekologiska och rättvist producerade. Istället för att fortsätta leta utan framgång tog han fram en egen produkt, en tvål baserad på bland annat lavendel. Folk i hans närhet ville genast prova och när han såg hur efterfrågade den här typen av produkter var började han att sälja i liten skala på marknader och i skolor.

Detta blev början på Earth friendly baby, ett företag som numera säljer sina fina hygienprodukter över nästan hela världen. Från den ursprungliga produkten har man utvecklat sortimentet till att omfatta schampo och tvål, badskum, babyolja, våtservetter och mer. Allt med samma solida grund av naturliga och ekologiska ingredienser. Över 70% av ingredienserna i produkterna är ekologiska. Det finns inga onaturliga konserveringsmedel eller doftämnen. Doften kommer istället från naturligt extrakt av bland annat lavendel, kamomill och mandarin.

Alla produkter är godkända av både Vegan och Vegetarian society och förstås inte testade på djur. Earth friendly baby har vunnit priser flera gånger, bland annat har de utsetts till bästa val av tidningen ”Mother and baby”.

Earth friendly babys produkter är särskilt lämpade för de minsta barnen, men vi måste erkänna att i vår familj är det slagsmål om produkterna, för schampot är fantastiskt bra och badskummet med lavendel en njutning även för vuxna.

Posted in Hygienprodukterwith Kommentarer inaktiverade för Vi gillar Earth friendly baby skarpt

För en trevlig stund i badrummet03.06.12

Nu breddar vi Ekokuls sortiment med bättre hygienprodukter för barn. Planet kid är hygienprodukter för barn över 3 år. Det är naturliga produkter som är fria från petrokemiska ämnen, parabener, syntetiska färgämnen, mineraloljor och silikon. Produkterna är tillverkade i Frankrike och certifierade enligt franska ecocert. Dessutom en supersmart tandborste som trollar bort all gråt och tandagnisslan över tandborstningen bara för att den är så rolig och praktisk.

Spana in våra nya hygienprodukter alltså.

Barnschampo utan onaturliga tillsatser

Smart barntandborste från Planet kidBarnolja med aprikosextrakt

 

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för För en trevlig stund i badrummet

  • You Avatar