Finfina ekoreko dockor02.10.17

Peppa dockor

Vi har alltid gillat Peppa dockorna, men nu har de blivit ännu bättre. De här dockorna är Waldorfinspirerade, handtillverkade under fair trade förhållanden i Indien och gjorda av Ökotex-certifierad bomull.

Du hittar flera olika roliga varianter, olika färger och former. Det här är mjuka dockor som funkar både för lek och som ständig följeslagare eller tröst. Vilken blir er favorit?

Posted in Dockor, fair tradewith Kommentarer inaktiverade för Finfina ekoreko dockor

Finfina dockor11.27.13

 

Dockor

Dockor är en av våra mest populära och klassiska leksaker genom alla tider. Det började förmodligen för mycket länge sen när barnen ville leka vuxenlekar av typen mamma-pappa-barn. En docka lär barnet att ta hand om något som ligger utanför det egna jaget, vilket är en naturlig utveckling för alla växande små individer.

Genom tiderna har man förmodligen gjort dockor av alla upptänkliga material. Kanske av en enkel trädstam som vi ser i Barna Hedenhös, eller mer avancerade dockor av trä. Vi har de klassiska trasdockorna som gjordes av spillmaterial men som var otroligt slitstarka.

Dockor som statussymbol

Så småningom blev dockan en statussymbol, gjord med porslinsansikte som var vackert och detaljrikt dekorerad med fina kläder som passade de övre stånden. När Barbiedockan gjorde sitt intåg blev dockor snart ett tillhygge i könsdebatten. Dockor finns på de rosa sidorna i leksakskatalogerna och är väldigt tydligt riktade mot flickor, och ofta med en ett allt annat än könsneutralt budskap.

Dockor har också blivit ett samlarobjekt för många dedikerade samlare. Det finns många vackra handtillverkade dockor från olika tidsepoker som är åtråvärda objekt på vilken auktion som helst.

Dockor i moderna material

I modern tid finns det en uppsjö varianter av dockor som pratar, rör sig och kanske till och med kissar. Men också mjukare dockor som mer påminner om kramdjur eller de gamla klassiska trasdockorna.

Moderna material och tillverkningsprocesser har använts under många år. Det handlar om plaster, syntetmaterial och billiga textilier från stora industrier. Material som vi som konsumenter inte har någon större insikt i. Dessutom tillverkas de moderna dockorna ofta i låglöneländer där arbetsvillkoren inte lever upp till det som vi anser vara respekt för människan.

Bättre dockor

Vi vet att dockor av bra material är mycket efterfrågade av föräldrar. Det handlar både om hälsa och miljö. Därför erbjuder vi på Ekokul förstås bra alternativ. Vi har ekologiska dockor av bomull och fair trade leksaker som tillverkas med respekt för både människa och miljö.

Posted in Dockorwith Kommentarer inaktiverade för Finfina dockor

Nya fair trade dockor09.08.11

Peppa docka, fair trade

Nu har vi ett helt nytt gäng fina och mjuka fair trade dockor hos Ekokul. Peppa heter dom fina dockorna
som finns om både pojk-och flickdockor med flera olika hud-och hårfärger. De fina kläderna är också avtagbara.

Dockornas huvud är fyllda med 100% ull som snabbt absorberar dofter och ger en familjär känsla, vilket gör att Peppa snabbt blir ditt barns favoritvän.

Peppa-dockorna är handgjorda i Indien i en Fair Trade-organisation. Peppa är tillverkade i enlighet med ÖKO-Tex 100 standarden, är CE-märkta och endast giftfria färger används vid tillverkning.

Du hittar alla dockor bland Ekokuls glada leksaker.

Posted in Dockorwith Kommentarer inaktiverade för Nya fair trade dockor

Tokiga Aminaldolls är här09.22.10

Aminaldolls roliga kramdjur, en val

Nu finns småtokiga Aminaldolls bland Ekokuls leksaker. Aminaldolls är kramiga dockor som är tillverkade enligt GOTS, Global Organic Textile Standard. Det garanterar schyssta arbetsförhållanden för de som tillverkar dockorna i varje led. Från de som odlar den ekologiska bomullen till de som syr dockorna.

Aminaldolls är designade med en tydlig inspiration från glada barnteckningar. Helt enkelt naturligt, superkul, unikt och originellt!

Träffa alla kramdjur hos Ekokul:

Wayul är världens coolaste val med ett kärleksfullt kynne. Det ser man på hans hjärtliga tunga.

Liun tror att han är djungelns konung. Fast i själva verket så platsar han bäst i ett svenskt hem, eftersom han hellre vill leka än ranta omkring och jaga andra djur.

Eflant måste väl vara en av de raraste fanter man sett. Ständigt på jakt efter nya upptåg med glimten i ögat.

Ceeta har en räv bakom varje öra. Vill gärna busa ordentligt, särskilt vid läggdags, så det gäller att hålla koll på honom.

Dinasor är vårt eget ekologiska urtidsdjur. Han försöker skrämmas lite, men lyckas inte så bra eftersom han i själva verket är världens mest kramgoa.

Bayr är en glad filur som sträcker ut armarna efter en go kram, eller kanske lite bus?

Duggy är en sprallig jycke. Vill hemskt gärna ligga i en mysig säng och sova istället för nån fånig hundkorg.

Posted in Gosedjurwith Kommentarer inaktiverade för Tokiga Aminaldolls är här

Dockor i regnbågens alla färger06.18.10

Dockor för barn, fai trade. Killdockor och tjejdockor

Nytt i Ekokuls sortiment av leksaker är Fair Trade dockor i regnbågens alla färger. Pojkar och flickor med färgglada, avtagbara kläder och olika hår- och hudfärg. 22 cm långa. Dockorna finns i 6 olika varianter som är lika kramgoa allihop.

Posted in Dockor, fair tradewith Kommentarer inaktiverade för Dockor i regnbågens alla färger

Ekologiska dockor04.21.10

Ekologiska dockor

Nytt i lagret sen ett bra tag tillbaka är också fler varianter av våra ekologiska dockor. Nu finns vår Eko-docka i både naturfärgad bomull, rött och blått.

Det är en härligt glad och kramgo docka av ekologisk bomullsfrotté och rödrandig ekobomullstrikå, stoppad med ull och bomull. Dockan levereras i en fin korg som fungerar perfekt som docksäng. Dockorna finns bland övriga leksaker i vår webbutik.

Posted in Dockor, ekologisk, leksakerwith Kommentarer inaktiverade för Ekologiska dockor

  • You Avatar