Schysst fotboll04.22.20

Blå fair trade fotboll

Nog känns det underligt att nyheterna är nästan helt befriade från dagens sportresultat. För alla som älskar fotboll brukar den här perioden på året innebära oändliga spekulationer och analyser om hur den kommande säsongen kommer att utfalla, vilka lag och vilka spelare som kommer att visa framfötterna.

Förr eller senare drar det ju igång och vi kan vara säkra på en sak – intresset kommer att vara större än någonsin just på grund av att vi har varit svältfödda på fotboll så länge.

Men nu börjar solen titta fram och vi får tack och lov möjlighet att utöva olika sporter själva. Det är härligt att se hur barn och ungdomar strömmar till fotbollsplanen här i närheten framåt eftermiddag och kväll i den nedgående solen.

Men fotboll utövas ju inte bara i organiserad form. Det är ett perfekt sätt att slappna av med familjen. Kicka runt på en riktig plan eller med klädesplagg som målstolpar. Spela på två må, ett mål, kör olika fotbollslekar som femprick eller använd fotbollen till att kasta gris.

I vilket fall som helst ska man ha en riktigt bra fotboll. Med bra fotboll menar vi en boll av riktigt hög kvalitet som också är fair trade tillverkad. Det här är nämligen ett produktområde som internationella fair trade organisationer satte ljuset på på ett tidigt stadium. Det förekommer mycket oschyssta och ohälsosamma arbetsvillkor inom fotbollsproduktionen, och barnarbete har varit ett särsilt stort problem. Det i sig känns som en stor ironi – barn ska få vara barn, gå i skolan och leka på fritiden. Inte sy fotbollar för slavlöner.

Våra härliga fair trade fotbollar finns i flera olika storlekar – storlek 3 för mindre barn och boll-lattjande. Storlek 4 mittemellan och storlek 5 är den riktiga matchgodkända fotbollen.

Röd fair trade fotboll
Svart fair trade fotboll

Posted in fair trade, fotbollarwith Kommentarer inaktiverade för Schysst fotboll

Finfina ekoreko dockor02.10.17

Peppa dockor

Vi har alltid gillat Peppa dockorna, men nu har de blivit ännu bättre. De här dockorna är Waldorfinspirerade, handtillverkade under fair trade förhållanden i Indien och gjorda av Ökotex-certifierad bomull.

Du hittar flera olika roliga varianter, olika färger och former. Det här är mjuka dockor som funkar både för lek och som ständig följeslagare eller tröst. Vilken blir er favorit?

Posted in Dockor, fair tradewith Kommentarer inaktiverade för Finfina ekoreko dockor

I svampskogen08.25.12

I år är det stora mängder svamp i skogarna. Själva kan vi en del om svamp, men trots det så håller vi oss till de vanligaste varianterna. Kantareller, trattisar, Karl Johan och någon enstaka riska eller champinjon. Fast har vi turen att springa på en stolt fjällskivling så tar vi förstås hand om den också.

Men flugsvampar passar bäst som dekoration och leksak. Det här glada pusslet är gjort av miljövänligt trä, målat med giftfria färger och fair trade tillverkat. En uppiggande present för de lite mindre barnen.

Träpussel med flugsvamp. Fair trade

Posted in Pussel, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för I svampskogen

Rabatt på kramgo jordglob11.28.11

Hugg-a-planet, den kramvänliga jordgloben, en leksak från Ekokul

Hugg-a-planet är en av våra mest populära leksaker genom åren. Och en av våra bästsäljare till jul.

Hugg-a-planet är en mjuk jordglob, lite mer tålig än den där som står som prydnad på byrån. Med den kan du sitta i soffan och krama dina favoritresemål, prata om olika länder och hur vi ska ta hand om jorden vi alla lever på och är beroende av.

Hugg-a-planet finns i två storlekar, den stora på 27 cm, och den lilla på 15 cm.

Vi vill att fler ska upptäcka denna roliga och rättvist producerade jordglob. Därför ger vi nu 10% rabatt på Hugg-a-planet, till och med den 5 december.  Passa på att köpa en julklapp som glädjer både stora och små. Krama jorden, kolla in alla länder och prata om spännande saker.

Eller sätt igång ett rejält och vänligt världskrig, vår Hugg-a-planet tål en hel del!

Posted in Hugg-a-planetwith Kommentarer inaktiverade för Rabatt på kramgo jordglob

Nya fair trade dockor09.08.11

Peppa docka, fair trade

Nu har vi ett helt nytt gäng fina och mjuka fair trade dockor hos Ekokul. Peppa heter dom fina dockorna
som finns om både pojk-och flickdockor med flera olika hud-och hårfärger. De fina kläderna är också avtagbara.

Dockornas huvud är fyllda med 100% ull som snabbt absorberar dofter och ger en familjär känsla, vilket gör att Peppa snabbt blir ditt barns favoritvän.

Peppa-dockorna är handgjorda i Indien i en Fair Trade-organisation. Peppa är tillverkade i enlighet med ÖKO-Tex 100 standarden, är CE-märkta och endast giftfria färger används vid tillverkning.

Du hittar alla dockor bland Ekokuls glada leksaker.

Posted in Dockorwith Kommentarer inaktiverade för Nya fair trade dockor

Hårfint som gör gott04.06.11

Hårspännen och hårsnoddar

Vi tyckte det var dags att erbjuda ett ekokul alternativ på hårfronten också. Fina presenter till stora och små som vill göra sig lite
extra fina i håret.

Våra nya vackra, handgjorda hårsmycken är gjorda av tovad ull. Ullen kommer från Nya Zeeland och är färgad med miljövänliga färger.

Det här är produkter med själ, omsorgsfullt handgjorda i Nepal. Cirka 500 kvinnor ges stabila inkomster och trygga arbetsförhållanden. Rättvis betalning för produkterna, respekt för mänskliga rättigheter, medbestämmanderätt och rätt
till organiserad facklig verksamhet samt rätten till skolgång för familjens barn är några av de viktiga ingredienserna i detta. Företaget är certifierat av World Fair Trade Organization.

Du hittar dom bland våra leksaker i webbutiken.

Posted in hårspännenwith Kommentarer inaktiverade för Hårfint som gör gott

Dags för fair trade påskpynt03.29.11

Fair trade påskpynt

Nu släpper vi lös påskförberedelserna i Ekokuls leksaksbutik. Och naturligtvis gör vi det med miljövänliga och rättvisa påsk-kuligheter.

Nytt hos oss är vackert & fair trade hantverk från Nepal. Tovad ull färgad med miljövänliga färger. Våra ljuvliga påskägg och korgar gör både små och stora glada. Du hittar dom i vår nya påskavdelning, bland leksaker  och allt annat kul i vår butik.

Posted in fair trade, påskpysselwith Kommentarer inaktiverade för Dags för fair trade påskpynt

Krama vår jord!03.26.11

Hugg-a-planet, den kramgoa jordgloben

Den 26 mars kl 20.30 visar vi vår respekt för moder jord genom att släcka ner en timme. Ett supertillfälle att mysa dessutom.

Vill du fortsätta att krama vår jord även efter “Earth hour”? Då rekommenderar vi varmt vår kramgoa jordglob “Hugg-a-planet”. Dekorativ, gosig och pedagogisk. En av våra bästa leksaker.

Till och med söndag kväll kan du dessutom köpa Hugg-a-planet till extra bra pris. 175 för dom stora och 105 för dom små.

Posted in Hugg-a-planetwith Kommentarer inaktiverade för Krama vår jord!

Nytt miljösmart pyssel01.20.11

Ecoclip, miljövänligt pyssel för barn

Vi startar det nya året med lite miljösmarta nyheter. Tillverkade i Tunisien, av ett kvinnokollektiv som jobbar för kvinnors frihet i
landet.

Med Eco clip mini kan du bygga dina egna smarta konstruktioner, både kreativa och praktiska.

Eco Clip bygga hus är ett kit för att bygga ett helt dekorerat hus med tegel, fönster, dörrar, murgröna och hela kitet.

Med hjälp av träpinnar, träknoppar med spår i och plattor av återvunnen papp kan du bygga dina egna lekfulla konstruktioner eller
bruksföremål. Kardborreband hjälper till att hålla ihop konstruktionerna. Inget klister behövs alltså! Du hittar Eco clip bland Ekokuls miljösmarta pyssel.

Posted in Pysselwith Kommentarer inaktiverade för Nytt miljösmart pyssel

Oanade användningsområden01.14.11

HUgg-a-planet, den mjuka jordgloben

Is, snö och modd är knappast idealiska fotbollsförhållanden. Så det får bli inomhus istället. Men vem kunde ana att Baby Hugg-a-planet skulle vara den perfekta inomhus-bollen? Här spelas nu världslig inomhusfotboll i parti och minut. Suddigheten beror på att det är svårt att fånga sådan action på bild…

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för Oanade användningsområden

  • You Avatar