Vegan hygienprodukter för barn10.19.16

hygien

Underbara Humphrey’s Corner gör riktigt bra hygienprodukter för barn – produkter gjorda av naturliga, milda naturliga ingredienser som är vegan-certifierade.

Hos Ekokul hittar du Humprey’s Corners milda schampo, mysiga badskum och återfuktande hudlotion. Ingredienser som kamomill, lavendel och aloe vera gör både rent och luktar precis lagom gott.

Posted in Hygienprodukterwith Kommentarer inaktiverade för Vegan hygienprodukter för barn

Alternativet till slit och släng05.05.16

tvattlappar

Tvättlappar är en sån där sak som man kanske har dåligt samvete för titt som tätt. Det är så enkelt att köpa engångsvarianter och oftast funkar dom ganska bra.

Men när man väl upptäcker alternativet – riktigt bra tvättlappar av ekologisk bomull som både är praktiska, snygga och härligt mjuka känns det så självklart. Tvättlapparna kan tvättas i 60 grader, blir superrena och fräscha om och om igen. Dom är så mjuka och skäna att man har lust att mysa med dom. Och så är dom så  snygga så dom piggar upp vilken tvättstund som helst.

Självklart är de främst ägnade åt barnen, men i smyg har vi upptäckt att de är perfekta för vuxna också.

Posted in ekologisk, Hygienprodukterwith Kommentarer inaktiverade för Alternativet till slit och släng

Vi gillar Earth friendly baby skarpt02.08.14

Badskum från Earth friendly baby

För 20 år sedan tröttnade en trebarnsfar i USA på att han inte kunde hitta bra produkter till sina barn. Han letade efter hygienprodukter som schampo och tvål som skulle vara milda och skonsamma mot barnens hud och samtidigt naturliga, ekologiska och rättvist producerade. Istället för att fortsätta leta utan framgång tog han fram en egen produkt, en tvål baserad på bland annat lavendel. Folk i hans närhet ville genast prova och när han såg hur efterfrågade den här typen av produkter var började han att sälja i liten skala på marknader och i skolor.

Detta blev början på Earth friendly baby, ett företag som numera säljer sina fina hygienprodukter över nästan hela världen. Från den ursprungliga produkten har man utvecklat sortimentet till att omfatta schampo och tvål, badskum, babyolja, våtservetter och mer. Allt med samma solida grund av naturliga och ekologiska ingredienser. Över 70% av ingredienserna i produkterna är ekologiska. Det finns inga onaturliga konserveringsmedel eller doftämnen. Doften kommer istället från naturligt extrakt av bland annat lavendel, kamomill och mandarin.

Alla produkter är godkända av både Vegan och Vegetarian society och förstås inte testade på djur. Earth friendly baby har vunnit priser flera gånger, bland annat har de utsetts till bästa val av tidningen ”Mother and baby”.

Earth friendly babys produkter är särskilt lämpade för de minsta barnen, men vi måste erkänna att i vår familj är det slagsmål om produkterna, för schampot är fantastiskt bra och badskummet med lavendel en njutning även för vuxna.

Posted in Hygienprodukterwith Kommentarer inaktiverade för Vi gillar Earth friendly baby skarpt

Bra barntandkräm med naturliga ingredienser01.27.14

Barntandkräm

Vi blir allt mer medvetna om vilka produkter vi använder till våra barn. Och därmed ökar också utbudet av bra hygienprodukter, ekologiska barnkläder, babyprodukter och leksaker. Idag finns det en uppsjö ekologiska hygienprodukter, och däribland flera olika sorters barntandkräm. Vi är glada över att det är betydligt smidigare idag att hitta produkter sm vi kan erbjuda våra kunder, än för bara några år sedan.

Och nu har vi fått tag på några riktigt trevliga barntandkrämer att utöka vårt sortiment med. De kommer från fina Jack & Jill och innehåller naturliga och ekologiska ingredienser. Inga onödiga konserveringsämnen eller konstgjorda smaksättningar. Smaken kommer istället från ekologiskt extrakt av frukt och bär.

Så det är bara att borsta på – eller? Vi som föräldrar tycker säkert att vi är experter på tandborstning efter många år av träning. Men det finns några saker du ska tänka på när det är dags att introducera tandborsten för det lilla barnet. Börja gärna så tidigt som möjligt, så fort de första tänderna börjar röra på sig bör barnet få göra sig bekant med tandborsten. Introducera den på ett lekfullt sätt så att det inte genast känns som ett tvång. Gör det till en vana redan från början att borsta både morgon och kväll, så att barnet förstår att det ine är något man hoppar över. Om barnet kinkar kanske det är bra att göra en avledningsmanöver en liten stund, för att det ska gå smidigare senare. Värsta scenariot är ju att tandborstningen blir till en ständig konfliktkälla. Det är lätt att man själv upplever att man borstat jättelänge, därför kan det vara bra att ha en klocka till hands som du kan hålla koll på. (och även barnet när det blir lite större) Tandborstning av lite större barn och vuxna ska vara cirka 2-3 minuter. Och tänk på att inte snåla för mycket med din barntandkräm, den ska göra nytta.

 

 

Posted in Hygienprodukterwith Kommentarer inaktiverade för Bra barntandkräm med naturliga ingredienser

För en trevlig stund i badrummet03.06.12

Nu breddar vi Ekokuls sortiment med bättre hygienprodukter för barn. Planet kid är hygienprodukter för barn över 3 år. Det är naturliga produkter som är fria från petrokemiska ämnen, parabener, syntetiska färgämnen, mineraloljor och silikon. Produkterna är tillverkade i Frankrike och certifierade enligt franska ecocert. Dessutom en supersmart tandborste som trollar bort all gråt och tandagnisslan över tandborstningen bara för att den är så rolig och praktisk.

Spana in våra nya hygienprodukter alltså.

Barnschampo utan onaturliga tillsatser

Smart barntandborste från Planet kidBarnolja med aprikosextrakt

 

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för För en trevlig stund i badrummet

  • You Avatar