Pysseldags – soldrivet byggkit05.06.12

Lite bortskämda är vi på ett vis. För vi måste ju naturligtvis testa allt som vi tar in i vår leksaksbutik. Och ett av de senaste tillskotten var riktigt pyssligt kul att ge sig i kast med. En byggsats för att bygga ett helt eget solsystem, komplett med jord, sol och alla andra planeter i vårt solsystem. 8-åringe klarade galant att klura ut beskrivningen, och med lite benägen hjälp från mamma som gärna ville vara med och pyssla lyckades vi både montera och måla planeterna riktigt tjusigt.

Det riktigt fina i kråksången är att solen är utrustad med en solpanel. Vilket gör att planeterna roterar runt solen precis som i verkligheten. Lämpligt nog har skolan dessutom precis haft rymdtema, så nu kan vi namnet på alla planeter på våra fem fingrar minsann.

Soldrivet solsystem, byggkit för barn

 

Posted in Soldrivna leksakerwith Kommentarer inaktiverade för Pysseldags – soldrivet byggkit

Det här med leksaker och genus…01.15.12

Förmodligen är det flera av er som redan sett det här klippet, eftersom det spridit sig som en löpeld på nätet. Men skulle ni ha missat det så är det riktigt roligt. Eller tänkvärt snarare.

Man undrar hur många barn därute som de facto genomskådar det som leksaksbutiker och tillverkare själva tycker är en så självklar strategi. Detta att dela upp leksaker helt och hållet efter kön och vara så övertdyliga som möjligt med färgsignaler och språkbruk.

Måhända har hon blivit drillad till att säga det hon säger, men det känns ändå helt ok tycker vi…

 

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för Det här med leksaker och genus…

Januari-rea hos Ekokul01.10.12

Just det! Missa inte att fynda bland produkter som vi vill köra slut på i lager innan vi beställer nytt!Nallar, pyssel, lekhus, ryggsäckar, ekosmarta grejor och mycket mer. Rean pågår till den sista januari, eller så långt lagret.

Här hittar du alla REA-produkter.

Och välkommen till ett nytt spännande år hos Ekokul!

Happy Mais

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för Januari-rea hos Ekokul

Snögubben önskar god första advent11.27.11

Söta snögubben, ett gosedjur från Ekokul

Inte har vi nån snö än inte, i södra Sverige menar jag förstås. Det är iochförsig inte så ovanligt. Men mörkt och grått är det. Så det är skönt att kunna börja julpyssla, plocka fram lite extra ljus och tända det första adventsljuset.

Som plåster på såren för den uteblivna snön har vi en egen snögubbe bland Ekokuls leksaker. Kramgo och glad, gjord av mjuk ekologisk bomullsvelour och stoppad med naturliga majsfibrer. Ett vintrigt gosedjur helt enkelt.

Posted in Gosedjurwith Kommentarer inaktiverade för Snögubben önskar god första advent

Pussel som lär om världens djur10.22.11

Geopussel världens djur, ett pedagogiskt pussel

Nu har vi också fått tillskott bland våra pussel. Sen tidigare har vi GeoPuzzle Världen och GeoPuzzle Europa. Nu finns även roliga GeoPuzzle Världens djur i Ekokuls sortiment. Det är liksom dom andra ett roligt och pedagogiskt pussel som ger kunskaper om både djur och geografi.

Pusselbitarna har fina illustrerade bilder av djur som lever på land, i luften och i vatten. Barn (och vuxna!) lär sig var i
världen olika djur lever medan de lägger pusslet.

GeoPuzzle är tillverkade av stadigt och hållbart återvunnet material. Detta är ett stort och färgrikt pussel för alla åldrar som har tilldelats priser såsom Smart Play och Smart Toy från den internationella organisationen, Dr. Toy. Perfekt som julklapp kanske?

Posted in Pusselwith Kommentarer inaktiverade för Pussel som lär om världens djur

  • You Avatar