Dagens boktips10.12.16

jordensriddare

Bra böcker för barn är egentligen en smakfråga. Vissa fastnar för spänning, andra för komedi, en del läser med glädje faktaböcker.

När barnen är små är det oftast lite enklare för då kan de lyssna på nästan vilken saga som helst. Och glädjen i att börja läsa för egen maskin gör ofta att det går av bara farten. Men sen, när barnen blir lite äldre kan det vara lite knivigare att hitta rätt. För vi vet ju alla att en dålig bok förtar läsglädjen, man lägger ifrån sig den utan att slutföra läsningen, och sen har man tappat lite lusten på böcker för ett tag.

Ett knep är att försöka läsa bok tillsammans, även med lite större barn. Här på Ekokul har vi ett fåtal utvalda barnböcker med miljö- natur- och klimattema som är bra inkörsportar till spännande diskussioner därhemma.

Och här är det senaste tillskottet – “Jordens riddare” är en spännande bok som tar upp viktiga frågor. Du får följa med på ett svindlande äventyr över berg och hav tillsammans med äventyrslystna och vetgiriga kompisar. Boken passar för barn 6-9 år och att den är Svanenmärkt gör oss ännu gladare…

Posted in Barnböckerwith Kommentarer inaktiverade för Dagens boktips

Bara bra barnböcker09.28.11

Barnböcker hos Ekokul

På mångas begäran har vi nu utökat Ekokuls sortiment med barnböcker. En självklarhet eftersom böcker är en av de bästa
vägarna till lekfullt lärande.

Böckerna är noggrannt utvalda av oss själva och handlar om vår jord, naturen, miljö- och återvinningsfrågor. Det är böcker som passar både mindre ochstörre barn, och som är en bra utgångspunkt för familjediskussioner om viktiga ämnen.

Välj bland ett 20-tal olika böcker. Många goda lässtunder önskar vi!

Posted in Barnböckerwith Kommentarer inaktiverade för Bara bra barnböcker

  • You Avatar