Nystarta med ett naturligt städkit06.15.16

ecoclean

Är det dags att byta ut de gamla städprodukterna därhemma mot nåt mer hälsosamt och miljösmart?Då är det här den perfekta nystarten, ett helt städkit med naturliga produkter.

Från Lilly’s eco clean får du hela 7 produkter i det här kitet. Alla produkterna innehåller växtbaserade tensider och naturliga ingredienser. Apelsinolja, citronolja och kamomill är några av de härliga beståndsdelarna som både gör ditt hem fräscht och skinande rent. I paketet får du diskmedel, allrengöringsspray, avfettningsmedel, toalettrengöring, golvrengöring, tvättmedel och sköljmedel.

Posted in Hygienprodukter, Rengöringwith Kommentarer inaktiverade för Nystarta med ett naturligt städkit

Fy sjutton för kardborre-skor12.12.15

Snörsko av miljövänligt trä

Vi erkänner: Det tog en evighet att lära våra egna barn att knyta sina egna skor, eller en vanlig enkel knut eller rosett för den delen. Vi har varit extremt dåliga på att träna dem i denna enkla men ack så viktiga konst, och jag skämdes lite i smyg när jag insåg att jag själv kunde knyta mina skor ungefär 5 år tidigare än de har lyckats med. Och nu när de har lärt sig tar det fortfarande en evinnerlig tid i hallen eller på träningen för att få ordning på skodonen.

MEN, vi har något att skylla på: De eländiga kardborreskorna som verkar så praktiska när barnen är små. Men det finns kardborreskor för barn upp i ganska hög ålder, och det var under högljudda protester vi lyckades få barnen att lämna kardborrelandet bakom sig och kliva in i skosnöre-värden.

Ser du samma potentiella problem har vi en kul och smart julklapp att föreslå: En söt snörsko av miljövänligt trä, utrustad med skosnören som du kan knyta om och om igen.

Du hittar snörskon bland vårt stora utbud av miljövänliga och giftfria träleksaker.

Posted in Pedagogiska leksaker, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Fy sjutton för kardborre-skor

Tänd ett ljus och låt det brinna05.19.15

Doftljus av bivax

Bivaxljus – det väcker minnen från förskoletidens pyssel. Ni vet dom där bikupe- bladen som rullades till långa, smala eller korta, tjocka ljus. Och så doften, den glömmer man inte. En söt naturlig doft som gjorde att man nästan ville börja tugga på materialet. Bivax är också ett riktigt härligt material att arbeta med. Med hjälp av den naturliga värmen från dina händer mjuknar vaxet och blir formbart.

Men framförallt är bivax ett överlägset material för olika former av ljus. Värmeljus, doftljus, höga och låga ljus, små och stora ljus, som vi i Sverige är storkonsumenter av. Vi gör av med uppåt 18000 ton ljus per år. Och av alla dessa mängder är säkert 80 % tillverkade av paraffin.

Paraffin är det absolut billigaste materialet att göra ljus av, och används av de flesta stora tillverkare. Det är egentligen en restprodukt från råolja och därför i sig inte alls miljövänligt Men förutom det sprider paraffinet oönskade ämnen i vår inomhusmiljö när ljusen bränns. Det avger partiklar av olika kolväten som till exempel bensen och toluen som kan bidra till både astma och cancer. Och med sådana enorma mängder som vi bränner bidrar det även till klimatproblemet. För att inte tala om allt aluminium som går åt till värmeljusens standardkoppar, och som vi är riktigt usla på att återvinna.

Så, vad göra om man är en riktig storkonsument av doftljus eller värmeljus? Stearin av bra kvalitet är ett bra alternativ förstås, men man bör lägga sig vinn om att kolla resten av innehållet. Många kan vara utblandade med palmolja eller animalier.

Men vi har förstås ett riktigt bra förslag – testa våra värmeljus och doftljus av rent bivax. Från miljösynpunkt är de överlägsna eftersom de är gjorda av en naturlig, förnybar råvara. På köpet får du din hälsa – bivaxljus brinner utan att bilda skadliga partiklar eller biprodukter.

Ja, bivaxljus är dyrare. Men de har en betydligt längre brinntid. De brinner med en lugn och vacker låga och grunddoften kommer från det härligt rena bivaxet. Vill du njuta av extra dofter som piggar upp eller lugnar ner rekommenderar vi förstås våra aromaterapiljus. Dofterna kommer förstås från 100% naturliga ämnen.

Posted in Bivax, Doftljus, Ekokul, Miljövänligwith Kommentarer inaktiverade för Tänd ett ljus och låt det brinna

Bota småkrypsfobin med leksaker?06.12.10

 

Såhär när småkrypen söker sig inomhus på grund av det usla vädret märker man av vissa tendenser till lätt smådjursfobi i familjen. Leksaker kanske kan hjälpa till att råda bot på det? I vilket fall som helst rekommenderar vi varmt vår bästsäljare Happy Mais småkryp för pyssliga stunder hemmavid eller på sommarsemestern till exempel.

Happy Mais är en kreativ och helt ekologisk leksak. Materialet är Mater-Bi, gjort av majsstärkelse. Det är biologiskt nedbrytbart och färgat med ofarliga livsmedelsfärger. Fukta bitarna med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Forma och sätt ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer. Eller småkryp, med hjälp av ögon, vingar, ben & munnar som följer med i paketet.Happy mais småkryp, miljövänligt pyssel

Posted in Happy Mais, Pysselwith Kommentarer inaktiverade för Bota småkrypsfobin med leksaker?

  • You Avatar