Kottdjur i all ära…01.22.12

När jag var liten, det är väl ungefär halvlänge sen, så lekte vi faktiskt med kottdjur. Maffiga grankottar som vi stack tändstickor eller tandpetare i som ben. De maginära kossorna fick bo i en enkel men smart bondgård där väggarna utgjordes av brädbitar och klabbar som vi hittade i vedboden. Hur roligt som helst.

Fortfarande används säkert mycket naturmaterial som får tjäna som hemmagjorda leksaker. Men det är kanske inget som man ger bort i present 🙂

Om du vill uppmuntra rolleken har vi därför några nya bra presentalternativ. Fina  leksaksdjur och riddarfigurer av miljövänligt gummiträ. Färgerna är naturligtvis giftfria och de här träleksakerna är dessutom fair trade producerade.

Bondgårdsdjur av trä

Träleksaker, vild djur

Riddarfigurer i trä

Posted in fair trade, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Kottdjur i all ära…

Miljösmarta riddarleksaker07.24.10

Riddarleksaker av bioplast

Bara för att man är förtjust i riddare ska man väl inte behöva köpa dåliga leksaker? Just därför har Ekokul tagit in miljösmarta riddarleksaker i sortimentet.

Med våra små riddare av bioplast kan du både leka och pyssla, genom att måla dem. Eller bygg en hel riddarborg av Happy Mais, den helt ekologiska leksaken.

För de mindre barnen hittar du träleksaker för samma ändamål. Ett helt lekset i miljövänligt gummiträ med riddarborg och tillhörande riddare. Rättvist handlat dessutom.

Posted in Riddarleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Miljösmarta riddarleksaker

  • You Avatar