Härliga små träleksaker06.02.20

Hos en ny tysk leverantör upptäckte vi de mest underbara små träleksaker, träpussel och klurigheter för att öva upp de små grå. Det här är träprodukter av allra högsta kvalitet, som nästan ser ut som små konstverk (De säljs också på flertalet konstmuseum runt om i världen).

Den här typen av 3D-pussel är populära både bland vuxna och barn, och alldeles utmärkta som liten gåva, gåbortpresent eller i en goodiebag av något slag. Kan också bli en tuff. snackis runt fikat eller middagen.

Företaget som levererar de här godbitarna har det sympatiska namnet Fridolin. De gör alla sina träleksaker av miljövänligt vackert trä, framförallt bambuträ i olika nyanser för att skapa mönster och liv i produkterna.

3D-pusslen kommer i en fin presentask av plåt med en illustration på locket som visar hur pusslet ska se ut när du satt ihop det rätt. De finns i olika svårighetsgrader som är tydligt angivna i produkttexten och på förpackningen.

3D-pussel knut av bambuträ
3D-pussel atom av trä
4 i rad sällskapsspel av bambuträ
3D-pussel av bambu pyramid

Posted in Pussel, Spel, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för Härliga små träleksaker

Speltajm11.15.16

Mörker och rusk ger de bästa förutsättningarna för att krypa inomhus och samlas kring ett klassiskt sällskapsspel. Hos oss hittar du både klassiker som fia med knuff, domino och luffarschack. Men också nya innovativa spel som är både underhållande och lärorika.

Sopberget är ett sådant. Det här prisvinnande spelet (4/5 i flera speltester i våra dagstidningar) är utvecklat i Sverige och är ett miljöutbildande spel för framförallt barn. Men vi vuxna har nytta av att fräscha upp kunskaperna också, och så är det roligt att spela tillsammans förstås.

sopberget ett sällskapsspel

 

Posted in Spelwith Kommentarer inaktiverade för Speltajm

Vilket är ditt favvo-spel?08.13.12

I sommar har Ekokul-familjens boställe förvandlats till en veritabel spelhåla. Mastermind, Det stora sjöslaget, Den försvunna diamanten, Uno, Fia med knuff, Kalaha, Yatzy, Monopol, Kunskapsjakten, Fotbolls-MIG och Othello har spelats i parti och minut.

Vilket är ditt favoritspel? Berätta för oss och du kan vinna ett ECO MIG, det miljösmarta frågespelet. Berätta i kommentarsfältet här på bloggen eller på Facebook (då måste du gilla oss först :-))! Sista dagen är 31 augusti.

Posted in Spel, Tävlingwith Kommentarer inaktiverade för Vilket är ditt favvo-spel?

Memo – ett klassiskt spel för barn och vuxna05.01.12

Memo är egentligen den enklaste uppfinning du kan tänka dig. Ändå är det ett av de roligaste spel som finns, och dessutom är det bra för dom små grå, du får verkligen klura och träna minnet.

Vi har förmodligen en fyra-fem memory därhemma, allt från barndomens enklare varianter till mer avancerade som handlar om trafikmärken eller till och med har ord på ena sidan och bilder på den andra. Riktigt bra memory helt enkelt.

Nu har vi också fått tillskott hos Ekokul i form av Elins memo, som också innehåller ett kul lottospel. Det är svenskdesignat av Gro play, en av våra trogna leverantörer och tillverkat av miljömärkt kartong. Som alla Gros produkter är det också miljöpedagogiskt. Medan du spelar och har kul lär du dig om vad som är bra och dåligt för vår miljö.

Elins memo, ette memory i miljövänlig tappning

Posted in Spelwith Kommentarer inaktiverade för Memo – ett klassiskt spel för barn och vuxna

Sällskapsspel för hela familjen03.24.12

Pallina, ett spel för hela familjen

Vi på Ekokul älskar spel i alla former. Vi är speciellt galna i gamla klassiker som alfapet, monopol och othello. Men det hindrar ju inte att vi gärna testar nya roliga spel, särskilt om de är miljösmarta också.

Nu har vi också fått in en nyhet på spel-fronten. Det kallas Pallina. Och det är ett familjespel som är både utmanande och kräver lite koncentration. Dessutom är det ett upplägg som gör att man kan retas rejält med varandra. I spelet har varje spelare sin egen färg. Du ska ta bort dina egna pinnar och försöka få dina motståndares bollar att trilla ner utan att dina egna bollar gör det.

Spelet är dessutom tillverkat av miljösmart bambu, ett material med extremt snabb återväxt. Vi har även fint designade leksaker gjorda av bambu.

Posted in Spelwith Kommentarer inaktiverade för Sällskapsspel för hela familjen

limatsmarta spel till jul11.03.10

Bra spel för barn hos Ekokul

Julen är en riktig spelhögtid. Det både spelas sällskapsspel i parti och minut, och ges bort som julklapp. Hos Ekokul hittar du klimatsmarta sällskapsspel som passar både mindre och större barn, och vuxna med leksinnet kvar förstås. Men det går naturligtvis att tjuvstarta i höstmörkret också. Botanisera bland spel och leksaker hos Ekokul.

Du hittar spelen bland
alla andra leksaker i vår webbutik.

Posted in Spel, Träleksakerwith Kommentarer inaktiverade för limatsmarta spel till jul

Vi har en vinnare08.31.10

Eco mig

Nu har vi dragit en vinnare i vår lilla spelomröstnings-tävling. Grattis Bengt som vinner ett ECO MIG! Du har fått ett mail från oss också, så kolla inboxen.

Den andra vinnaren är Yatzy som med en knapp noslängd besegrade Monopol, 11-9 är slutställningen i den matchen.

Posted in Spelwith Kommentarer inaktiverade för Vi har en vinnare

  • You Avatar