Bra prylar till skolstarten08.09.11

Gympapåse ryggsäck av ekologiskt material

Varför inte göra skolstarten ännu roligare och smartare med lite ekokul utrustning? Botanisera bland våra miljösmarta ryggsäckar, pennställ, och pedagogiska leksaker.

Och missa inte den här nyheten: Måla din egen ekologiska ryggsäck/gympapåse. Kul och miljösmart pyssel som dessutom är praktiskt användbart.

Posted in Skolstartwith Kommentarer inaktiverade för Bra prylar till skolstarten

I bokomslagsträsket08.25.10

Smiley

Just där befinner vi oss. Det flimrar framför ögonen av skate-nissar, döskallar, små gulliga hästar, disneyfigurer, sportbilar, illrosa obestämbara figurer och hologrampapper. Skolstarten är definitivt en av könsrollernas starkaste fästen.

Inte ens barnet vars böcker ska kläs in tyckte något av alternativen var särskilt intressanta. Jo, Star Wars förstås. Men det är så slusålt överallt att man förmodligen måste ta sig till en annan galax för att få tag på det.

Om det finns någon därute som har stött på lite snällare, trevligare och under-över-alla-under miljövänligt bokomslagspapper får ni gärna hojta!

Så vad göra? Jo, vi har ju lite resurser på lagret liksom. Så en liten finurlig idé dök upp om hur man förenar nytta med nöje. Det lilla projektet är inte klart än, men den som väntar på nåt gott…

Posted in Ekokulwith Kommentarer inaktiverade för I bokomslagsträsket

Bildäck i ny tappning08.09.10

Pennskrin av återvunna bildäck

Gungat i bildäck har vi väl alla? Men visste du att man kan göra andra fiffiga saker av bildäck? Som till exempel vårt finfina pennskrin av återvunna bildäck. Perfekt för både stota och små, ettagluttare som kontorsslavar Du hittar det bland alla ekologiska leksaker i Ekokuls webbutik.

Posted in återvinning, Skolstartwith Kommentarer inaktiverade för Bildäck i ny tappning

Pennskrin av återvunna juiceförpackningar11.30.09

Pennskrin av återvunnet material

Nu har vi också fått in pennskrin modell större, för att kunna klämma ner så många rit- och skrivatiraljer som möjligt.

Finns i två varianter: grönt djungeltema och rödvitt med kossor på.

Pennskrinen är gjorda av återvunna juiceförpackningar. (sk Doy packs, kraftiga plastpåsar) De är tillverkade av ett kvinnokollektiv i Filippinerna under fair trade förhållanden.

Genom arbetet tar man hand om enorma mängder avfall som inte kan brytas ner i naturen, och skapar istället nya fantastiska produkter. Kollektivet erbjuder i dagsläget 500 kvinnor sysselsättning under justa förhållanden och till en rättvis lön.

Pennskrinen hittar du i bland alla leksaker i Ekokuls leksaksbutik.

Läs storyn om våra produkter av återvunnet material.

Posted in återvinningwith Kommentarer inaktiverade för Pennskrin av återvunna juiceförpackningar

  • You Avatar