Vattenflaskor för barn

En bra vattenflaska för barn ska förstås vara en flaska som barnet själv gillar. Men det skadar ju inte om alla dina egna krav är avbockade först. Naturligtvis vill man ha en flaska som är praktisk och säker.

Det finns otroligt många barnflaskor på marknaden, många med lågt pris i enkel konstruktion och av plast. Men det är tydligt att väldigt många letar efter bättre flaskor av alternativa material, det är bara att kolla på Googles sökstatistik där man ser att sökningarna efter vattenflaskor av rostfritt stål och glas bara växer och växer. Som tur är ökar utbudet i samma takt. 

Så, vad ska man då tänka på när man väljer vattenflaska till barnet?

Nummer ett – välj en flaska av rostfritt stål eller glas. Glasflaskor funkar utmärkt då de är gjorda av härdat glas som tål massor av stryk, och också är utrustade med skyddande silikon. Men kanske är det ändå så att rostfritt stål passar bäst för barnen – det är tåligt och lättviktigt.

Nummer två – tänk på utformning och funktion. Det är kanon med en bred öppning som gör det lätt att fylla på flaskan och enkelt att rengöra den. En bra drickpip som kan fällas upp och ner är förstås också kanon. Liksom ett skyddande lock ovanpå drickpipen som hindrar smuts från att hamna på öppningen och minskar risken för spill och slabb.

Här hittar du alla vattenflaskor och sportflaskor för barn från kända varumärken som Pura, Steven Joseph, Klean Kanteen, Lifefactory och Kid Basix.

Vattenflaska för barn från Klean Kanteen
Vattenflaska av stål för barn med hund på
Plastfri vattenflaska för barn, orange
Rostfri vattenflaska med uggla på
Rostfri flaska för barn med rådjur på
Rostfritt stål sportflaska för barn