Bra barntandkräm med naturliga ingredienser

Barntandkräm

Vi blir allt mer medvetna om vilka produkter vi använder till våra barn. Och därmed ökar också utbudet av bra hygienprodukter, ekologiska barnkläder, babyprodukter och leksaker. Idag finns det en uppsjö ekologiska hygienprodukter, och däribland flera olika sorters barntandkräm. Vi är glada över att det är betydligt smidigare idag att hitta produkter sm vi kan erbjuda våra kunder, än för bara några år sedan.

Och nu har vi fått tag på några riktigt trevliga barntandkrämer att utöka vårt sortiment med. De kommer från fina Jack & Jill och innehåller naturliga och ekologiska ingredienser. Inga onödiga konserveringsämnen eller konstgjorda smaksättningar. Smaken kommer istället från ekologiskt extrakt av frukt och bär.

Så det är bara att borsta på – eller? Vi som föräldrar tycker säkert att vi är experter på tandborstning efter många år av träning. Men det finns några saker du ska tänka på när det är dags att introducera tandborsten för det lilla barnet. Börja gärna så tidigt som möjligt, så fort de första tänderna börjar röra på sig bör barnet få göra sig bekant med tandborsten. Introducera den på ett lekfullt sätt så att det inte genast känns som ett tvång. Gör det till en vana redan från början att borsta både morgon och kväll, så att barnet förstår att det ine är något man hoppar över. Om barnet kinkar kanske det är bra att göra en avledningsmanöver en liten stund, för att det ska gå smidigare senare. Värsta scenariot är ju att tandborstningen blir till en ständig konfliktkälla. Det är lätt att man själv upplever att man borstat jättelänge, därför kan det vara bra att ha en klocka till hands som du kan hålla koll på. (och även barnet när det blir lite större) Tandborstning av lite större barn och vuxna ska vara cirka 2-3 minuter. Och tänk på att inte snåla för mycket med din barntandkräm, den ska göra nytta.