Dagens boktips

jordensriddare

Bra böcker för barn är egentligen en smakfråga. Vissa fastnar för spänning, andra för komedi, en del läser med glädje faktaböcker.

När barnen är små är det oftast lite enklare för då kan de lyssna på nästan vilken saga som helst. Och glädjen i att börja läsa för egen maskin gör ofta att det går av bara farten. Men sen, när barnen blir lite äldre kan det vara lite knivigare att hitta rätt. För vi vet ju alla att en dålig bok förtar läsglädjen, man lägger ifrån sig den utan att slutföra läsningen, och sen har man tappat lite lusten på böcker för ett tag.

Ett knep är att försöka läsa bok tillsammans, även med lite större barn. Här på Ekokul har vi ett fåtal utvalda barnböcker med miljö- natur- och klimattema som är bra inkörsportar till spännande diskussioner därhemma.

Och här är det senaste tillskottet – “Jordens riddare” är en spännande bok som tar upp viktiga frågor. Du får följa med på ett svindlande äventyr över berg och hav tillsammans med äventyrslystna och vetgiriga kompisar. Boken passar för barn 6-9 år och att den är Svanenmärkt gör oss ännu gladare…