Ekologiska munskydd av tyg

Här kommer en både nödvändig och fin nyhet från Ekokul: Ekologiska munskydd av tyg – ren ekologisk bomull i flergångsskydd som kommer i massor av färger och mönster och finns för både barn och vuxna.

Våra munskydd kommer från spanska företaget World alive och är gjorda av antimikrobiell bomull i tre solida lager. Munskydden har en filtreringseffekt på >94%. I en studie från Karolinska Institutet och McMaster University i Kanada konstaterar man att munskydd av tyg ger en filtrering på klinisk nivå, särskilt om munskyddet är uppbyggt av flera lager. Dvs, det här är riktigt effektiva och säkra munskydd.

Munskydden är så kallade flergångsskydd som kan användas och tvättas 25 gånger med bibehållen säkerhet. Efter det rekommenderas att lägga ett filterark mellan bomullslagren för fortsatt god filtereffekt. Sådana filterark följer med munskydden och du kan även köpa till fler i vår butik.

De här munskydden är bra för hälsa och miljö på så många sätt. De är ett överlägset alternativ till munskydd av engångstyp då dessa innehåller en massa mikroplaster som inte är bra för varken  hälsa eller miljö. Och så gillar vi ju inte engångsartiklar särskilt mycket med tanke på miljöaspekten. Att munskydden är gjorda av ekologisk bomull besparar oss förstås också en hel del miljögifter som vi helst inte vill ha nära munnen.

Munskydden finns i flera olika storlekar för barn och one size munskydd för vuxna. Här finns sobert svarta, vita, linne-färgade, blå, prickiga och mönstrade i både diskreta mönster och varianter som sticker ut mer. Allt för att du ska kunna hitta ett som passar just dig.

Barn med munskydd med regnbågar på
Svart munskydd med vita prickar på
Tjej med beige munskydd i tyg
munskydd med lamor på
Kvinna med svart munskydd på sig