Fairtrade Fokus hos Ekokul

Slott, en träleksak som är fair trade

Med anledning av organisationen Rättvisemärkts kampanj Fairtrade Fokus vill Ekokul lyfta fram rättvist handlade leksaker.

Hos Ekokul hittar du många rättvist producerade leksaker. En hel del av våra leksaker bär också officiell fair trade märkning, något som kan vara ganska svårt att hitta på marknaden.

Bland våra rättvist handlade träleksaker hittar du lekset i trä för kreativa rollekar: Riddarborgar, sagoslott och brandstationer med tillhörande figurer att leka loss med.

Vi har också rejäla klosspussel med färgstarka motiv och rättvisemärkta hopprep i en mängd varianter.

Våra rättvist handlade träleksaker är handjorda av gummiträ. Det är ett utmärkt material att göra leksaker av eftersom det är kompakt och kvistfritt. Det är dessutom miljövänligt eftersom man bara använder sig av trä som då träden har slutat ge gummi. Efter avverkningen sker återplanteringen direkt av nya träd för framtida gummiutvinning.

Ekokul har också rättvisemärkta fotbollar. Det är ett faktum att fotbollsproduktion inte sällan involverar barnarbete. En rättvisemärkt fotboll garanterar goda och rättvisa produktionsförhållanden, helt enkelt fair play!

Alla våra träleksaker hittar du i vår webbutik.