Förpackningshysteri

Miljövänlig förpackning

I min barndom var jag väldigt förtjust i humor representerad av t ex Nils Poppe, Povel Ramel, Hasse & Tage och Eva Rydberg.

En sketch som etsat sig fast i minnet är Eva Rydberg som blir fullkomligt bärsärkatokig över ett tjog förpackningar som hon omöjligen kan bryta upp. Jag skrattade så jag tjöt.

Rydbergs sketch är lika relevant idag. Den som försökt bryta sig in i en leksaksförpackning med papp, plastfilm, små plastplattor ihopsurrade med inplastad ståltråd, utan att svära högljutt får gärna ge sig till känna.

På Ekokul har vi vår egen lilla förpackningsfilosofi. Vi försöker helt enkelt med ett antal åtgärder vara mer miljövänliga även på den här fronten:

– Vi återanvänder lådor och kuvert. Så bli inte förvånad om din leverans kommer i en återanvänd förpackning.

– Som stötdämpare/utfyllnad använder vi med förkärlek pappersremsor från dokumentförstörare, vilket funkar utmärkt. En av våra leverantörer använder detta, och vi återanvänder det vi fått av dom.

– Istället för bred tejp använder vi miljövänliga fästremsor för att försegla våra lådor och kuvert. Fästremsorna är gjorda av papper och bestrukna med giftfritt växtlim. En kanonprodukt!

– I de fall våra produkter behöver lite extra skydd använder vi biologisk nedbrytbara plastpåsar.

Fler bra tips för miljövänliga leveranser är vi jätteglada för, så hör gärna av dig om du sitter med goda idéer!