Härliga Mumin-nyheter

Det är väl ingen hemlighet att vi är fullkomligt tokiga i Mumintrollen. Därför är vi så glada att det kommer fler och fler ekologiska produkter med Mumindalens fina figurer som tema.

Sedan tidigare har vi våra fina vattenflaskor av glas och stål med Mumintrollet som motiv.  Nu har vi också tagit in textilier av högsta kvalitet från fina Ekelunds väveri som vi har sneglat på ett bra tag.

Ekelunds väveri är Sveriges absolut äldsta väveri. Deras produkter görs med en lång tradition av både hantverk, design och kvalitet med i botten klassiska mönster och produkter som på senare år utvecklats med nya moderna koncept och med ett stort fokus på miljövänliga material som är GOTS-märkta och ekologiska.

Först ut bland våra nyheter från Ekelunds är de fina babyfiltarna med småmönstrat motiv från Mumindalen. Filtarna finns i tre olika färger – rosa, grått och ljusblått och är i perfekt storlek för både barnvagn och babysäng – 105×72 cm. Babyfiltarna är gjorda av mjukaste ekologisk bomull som är GOTS-certifierad. Det är ett mycket hållbart material som tål tvätt på 60 grader utan att tappa stilen.

Babyfiltar med Mumintrollet

Vår andra favorit från Ekelunds är deras rejäla och samtidigt vackra handdukar. Dessa är vävda av en blandning av GOTS-certifierad ekologisk bomull och lin. Det ger en handduk som är mycket formfast med en vacker struktur i tyget. Och så har vi de härliga motiven från Mumindalen på handdukarna – Muminpappan i sin båt, Muminmamman på stranden och Mumintrollet ute i regnet.

Handduk med Muminmamman på
Muminhanddukar på krokar

Så har vi de miljösmarta diskdukarna som toppar allt. Ekelunds diskdukar hjälper dig att undvika slit och släng genom att du väljer en disktrasa som kan tvättas och användas om och om igen. Trasorna är gjorda av ett slitstarkt och miljövänligt material som består av 50% GOTS-certifierad bomull och 50%  bambuviskos. De finns i en mängd olika utföranden – här förstås med härliga Mumin-motiv.

Disktrasa med Mumintrollet under paraply
Disktrasa på diskbänk