Längtan efter en doktorsväska

Jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag fick min alldeles egna doktorsväska. Jag tror inte mina föräldrar förstod hur mycket jag hade önskat mig denna fantastiska leksak under en längre tid. Men när jag fick den var jag överlycklig och den blev en av favoritleksakerna under lång tid framöver. Och den finns faktiskt kvar i föräldrahemmet där mina egna barn har lekt med den både genom att undersöka varandra och satt upp ett gosedjurs-sjukhus med väntrum, sköterska, doktor och allt.

Man kan undra varför just en doktorsväska för barn ska vara så hett eftertraktat som leksak? Det är en klassiker som aldrig går ur tiden och som alla generationer uppskattar. Framförallt handlar det väl om att det ger utrymme för att leka rollekar som övar barnen inför vuxenlivet. Och att det stimulerar empati och omhändertagande på ett naturligt sätt. Läkaryrket är också ett sånt där tydligt yrke som barn lite enklare kan förstå och uttrycka en önskan om att bli när de blir stora.

Vi ser också att det är många som söker just efter doktorsväskor för barn på nätet och på vår egen sajt. Därför är vi glada att kunna erbjuda ett antal olika varianter av klassiska doktorsväskor, men också ett par andra varianter – en tandläkarväska och en veteriärväska för den blivande djurdoktorn.

Barn som leker med doktorsväska
Doktorsväska för barn
Doktorsväska av trö - leksak för barn
Doktorsväska av återvunnen plast
Veterinärväska - leksak för barn
Tandläkarväska - leksak för barn