Schysst fotboll

Blå fair trade fotboll

Nog känns det underligt att nyheterna är nästan helt befriade från dagens sportresultat. För alla som älskar fotboll brukar den här perioden på året innebära oändliga spekulationer och analyser om hur den kommande säsongen kommer att utfalla, vilka lag och vilka spelare som kommer att visa framfötterna.

Förr eller senare drar det ju igång och vi kan vara säkra på en sak – intresset kommer att vara större än någonsin just på grund av att vi har varit svältfödda på fotboll så länge.

Men nu börjar solen titta fram och vi får tack och lov möjlighet att utöva olika sporter själva. Det är härligt att se hur barn och ungdomar strömmar till fotbollsplanen här i närheten framåt eftermiddag och kväll i den nedgående solen.

Men fotboll utövas ju inte bara i organiserad form. Det är ett perfekt sätt att slappna av med familjen. Kicka runt på en riktig plan eller med klädesplagg som målstolpar. Spela på två må, ett mål, kör olika fotbollslekar som femprick eller använd fotbollen till att kasta gris.

I vilket fall som helst ska man ha en riktigt bra fotboll. Med bra fotboll menar vi en boll av riktigt hög kvalitet som också är fair trade tillverkad. Det här är nämligen ett produktområde som internationella fair trade organisationer satte ljuset på på ett tidigt stadium. Det förekommer mycket oschyssta och ohälsosamma arbetsvillkor inom fotbollsproduktionen, och barnarbete har varit ett särsilt stort problem. Det i sig känns som en stor ironi – barn ska få vara barn, gå i skolan och leka på fritiden. Inte sy fotbollar för slavlöner.

Våra härliga fair trade fotbollar finns i flera olika storlekar – storlek 3 för mindre barn och boll-lattjande. Storlek 4 mittemellan och storlek 5 är den riktiga matchgodkända fotbollen.

Röd fair trade fotboll
Svart fair trade fotboll